Inloggen

Inloggen

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Informatie Dagopleiding

Dagopleiding - Informatie Dagopleiding

Onze opleiding tot allround kapper of kapster is intensief, zal in korte tijd veel lesstof behandelen en is sterk op de praktijk gericht.

Gelijk de eerste lesdag staat u al te knippen op een van de modellen die wij voor u verzorgen. En er is geen specifieke vooropleiding vereist.
De praktijklessen worden gegeven in onze opleidingssalon in Lelystad, waar wij zorgen voor de modellen, dit hoeft u niet zelf te doen. Deze locatie is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer en beschikt tevens over voldoende parkeergelegenheid, in Lelystad is het gratis parkeren. Onze opleidingssalon is ingericht als volwaardige kapsalon met onder andere was-units, pompstoelen, kappersfietsen, droogkappen en alle materialen die je in een kapsalon mag verwachten. Zoals in een volwaardige kapsalon gebruikt u deze materialen bij het behandelen van echte klanten. Tijdens onze opleiding leert u op een verantwoorde en veilige wijze werken, waarbij we de omgang met de modellen en uw werkhouding niet vergeten. Onze opleidingssalon is kleinschalig van opzet zodat u nooit met meer dan zeven leerlingen aanwezig al zijn. Hierdoor kan de docent(e) u de juiste aandacht en aansturing geven.

Stap voor stap leert u alle kniptechnieken, het kleuren, het permanenten, het watergolven, etc. van het haar. Onze praktijk gerichte opleiding wordt ondersteund met theoretische lessen, waarbij verwacht wordt dat u thuis het nodige huiswerk maakt. Net als de praktijklessen is voor het theoretische gedeelte persoonlijke begeleiding en ondersteuning op maat. Een voorlichtingsbijeenkomst over het starten van een eigen salon zit bij onze opleiding inbegrepen.

Waarom kan ik zo snel de opleiding behalen en heb ik dan wel voldoende vaardigheden?

Hoe vaker u de vaardigheden herhaald, hoe sneller u deze leert beheersen.

Dit is intensief, ook omdat u ook uw huiswerk opdragen nog moet maken in deze periode, dat beseffen wij ons terdege, daarom is er ook begeleiding op maat!
Mocht echter blijken dat het toch te veel is, dan kunt u altijd nog besluiten voor een dag minder te gaan, natuurlijk duurt u opleiding dan wel weer langer.

Opleidingsduur mogelijkheden.
Hiervoor heeft u de keuze uit een aantal opties.

- Heeft u 2 dagen in de week de tijd, dan bent u in 6 maanden klaar.
- Heeft u 1 dag in de week de tijd, dan heeft u 9 maanden nodig.

Met onze opleiding bent u in maximaal één jaar opgeleid tot allround kapster/kapper. Tijdens uw opleiding wordt rekening gehouden met de regionale schoolvakanties. Dat maakt dat u deze opleiding kunt combineren met uw persoonlijke situatie, thuis en/of uw werk. Voor die gene die 5 dagen werken, kunt u nu ook op zaterdag uw opleiding gaan volgen. In overleg is ook rekening te houden met eventuele vrije dagen met betrekking tot uw kind(eren). Dit houdt in dat u deze dag vergoed krijgt door middel van een compensatie dag als een verlening van uw opleiding.

De regionale schoolvakanties kunnen uw opleidingstraject verlengen.
Intakegesprek en afstemmen opleidingstraject
Van te voren wordt een intakegesprek gehouden. Tijdens dit gesprek zullen wij de opleiding op uw persoonlijke situatie en wensen afstemmen. U kunt er voor kiezen of u twee dagdelen ochtend, middag of één hele dag in de week uw lessen volgt. Op basis van ervaring is het mogelijk om de opleiding nog eens extra te versnellen.

De onderdelen van de opleiding:

 • Heren- en dames modelknippen
 • Alle haarlengtes
 • Snij- en effileer technieken
 • Verftechnieken inclusief kleurenleer
 • Ontkleuren, coupe soleil
 • Permanenten
 • Föhnen
 • Haaronderzoek. Belangrijk bij chemische behandelingen
 • Haarverzorging en behandeling doormiddel van haarherstellende kuren
 • Omgaan met modellen
 • Moderne lichaams- en bedrijfshygiëne
 • Werkhouding
 • Voorbereidingsprogramma starten van uw eigen salon

 

 

 

Meer weten? of intakegesprek aanvragen