Inloggen

Inloggen

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Petra van Dijken   Al jaren heb ik de gedachte dat, als ik weer een opleiding c.q. werkrichting zou moeten kiezen, ik dan voor het kappersvak zou kiezen. Ik ben nu 52 jaar en het kappersvak lijkt mij nog altijd boeiend om te doen. Vanuit deze gedachte ben ik zo eens gaan rondkijken en informeren.

 

Zodoende kwam ik op de website van Crobylos. Van de website van Crobylos begreep ik dat je vanaf dag één staat te knippen. Ik heb het besluit genomen om te starten met de kappersopleiding van één jaar.

Op 18 maart 2015 ben ik de kappersopleiding bij Crobylos begonnen en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Het is inderdaad zo dat je vanaf de eerste dag staat te knippen en ook leer je in de praktijk alle andere werkzaamheden die in een kapsalon te doen zijn. In de afgelopen weken heb ik geleerd dat knippen niet zo maar knippen is. Het is allemaal best moeilijk. Ook het permanten, watergolven, haarkleuren en föhnen enz. komen aan de orde. Ook zijn er de nodige theorielessen.

Aan Ada en Nico – de eigenaren van Crobylos – heb je zeer ervaren en gedreven opleiders. Ze zien alles wat je doet, ze houden alles in de gaten en geen vraag is ze teveel. Zij zijn echte liefhebbers van het kappersvak en brengen hun kennis en enthousiasme heel graag over op hun cursisten. Gewoon super.

Ik heb gelukkig nog een hele periode te gaan. In de komende tijd heb ik nog heel veel te leren. Vooral het omgaan met mensen en het bezig zijn een mooi kapsel te maken vind ik prachtig. Na het afronden van mijn kappersopleiding zou ik het enorm leuk vinden om in het kappersvak verder te gaan.