Inloggen

Inloggen

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Dag allen,

In het kort over mij,...Ben 6 weken geleden gestart met de kappersopleiding Crobylos te Lelystad. Ik ben sinds 2008 aan het werk bij GGZ Friesland en werk met mensen met een psychische aandoening. Vandaar de switch? vraag je je misschien af,..

Vroeger als kind wilde ik graag kapster worden maar ten tijde van het MBO voelde ik niet dat ik aansluiting had bij de leerlingen van toen, die onwijs met hun eigen make-up, haar enz enz. bezig waren.

Zo iemand was ik niet,.. Toch bleef mijn wens om volleerd kapster te zijn nog steeds bestaan.

Ik dacht,.. ik ben 33, het is nu of nooit! Want misschien wil ik niet tot mijn 67ste in de zorg blijven werken en op deze manier heb ik ook nog de kans om te gaan werken in deze branche. Zodoende ben ik via een vriendin waar ik tevens stage liep in haar kapsalon, in contact gekomen met haar opleiders Nico en Ada van kappersschool Crobylos, waar ik nu ook les van krijg.Ik heb er even rond gekeken en besloten om hier de opleiding te gaan volgen.

Ik vind het laagdrempelig, met respect voor elkaar, goede werksfeer, met humor, serieuze opleiders met hart voor de zaak. Je leert op het gebied van je houding, hoe je op de juiste manier iemand benadert, hoe belangrijk het is om te achterhalen wat de wens van de klant is en hoe je modellen op de juiste manier advies geeft. Tijdens en na je behandeling controleert Ada of Nico hoe je het hebt gedaan en hoe je jezelf kunt verbeteren. Deze verbeterpunten worden tactisch gebracht en daarom zijn ze fijn om te ontvangen en zodat je optimaal kunt leren.

Naar mijn mening kun je het beste leren wanneer je jezelf kunt zijn en dat is in Lelystad waar ik de studie volg, absoluut van toepassing. Het leuke zijn de gemengde groepen, verschillende leeftijden en je kunt allemaal iets van elkaar opsteken. Het fijne vond ik ook bij de eerste keer dat ik bij Crobylos kwam, meteen geholpen werd door een mede cursist met hoe je het beste een klant kunt wassen. Het voelde al snel vertrouwd en rij met plezier elke maandag van Drachtennaar Lelystad.

Wie weet komen we elkaar tegen bij Crobylos!